Oprane maline i borovnice staviti u šerpu, dodati im 2 kesice džemfixa koje smo prethodno pomešali sa 4 kašike šećera.
*Uputstvo za pripremu džema sa džemfixom se nalazi na poleđini ambalaže.
Mešati, pa izgnječiti voće. To možete učiniti ručnom presom ili ga sameljite u blenderu.
Dok se džem kuva sterilisati tegle i poklopce tako što ih prvo operete, a potom stavite u zagrejanu rernu okrenute na dole da se greju 20 minuta na 180°C. Poklopce izvaditi posle 10 minuta.
U proključali džem dodati kristal šećer i aromu vanile.
Džem kuvati 5 minuta od vrenja uz skidanje pene sa površine, te ga sipati u vruće tegle.
Od 2 kg voća se dobijaju 3 tegle džema.
Zatvoriti tegle, pa ih pažljivo okrenuti naopako i tako ih ostaviti da se potpuno ohlade.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica