Oprane kruške oljuštiti od kore i očistiti od semenki. Seći na kriške, a potom i na kockice kolike će zapravo biti i u džemu, pa se potrudite da budu što sitnije. Kruške preliti limunovim sokom i šećerom, dobro izmešati, pokriti providnom folijom i staviti u frižider na minimum 4, a najbolje 24 časa. Zatim ih sa sve sokom koji su pustile staviti da provre. 5 minuta od vrenja pomešati Džemfix sa 2 kašike šećera, dodati ga u kruške zajedno sa cimetom, dobro izmešati i ostaviti još minut da se kuva. Vruć džem sipati u vruće tegle koje ste sterilisali u rerni 20 minuta na 180°C. Do vrha punu teglu zatvoriti, okrenuti i ostaviti naopako dok se potpuno ne ohladi.Džem je gust, divne boje, a miris i ukus za 10-ku. Zaista je vredan truda.
Slični recepti
Džemovi i marmelade
Džemovi i marmelade
Džemovi i marmelade