Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. U maloj šerpi prokuvajte vodu, prospite je i obrišite šerpu. Stavite testo na papiru za pečenje u vruću šerpu, poklopite i ostavite da odmori 30 minuta. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i zagrejte rernu.
Iseckajte semenke pinija, propržite u teflonskom tiganju bez masnoće i ostavite da se ohladi na tanjiru. Očistite brokule, podelite na ružice, operite, kuvajte 5 minuta u slanoj vodi, dobro ocedite. Pomešajte krem sir sa zdenkom i kačkavaljem, posolite i pobiberite. Dodajte semenke pinija i gustin. Radi premazivanja otopite maslac.Testo za štrudlu razvijte na velikoj kuhinjskoj krpi posutoj brašnom u veliki pravougaonik, potom pažljivo ručno razvucite na neophodnu veličinu (oko 60 x 45 cm) i tanko premažite sa malo maslaca. Testo podelite na 12 kvadrata (15 x 15 cm) i na svaki od njih na sredinu stavite malo hlebnih mrvica, krem od sira i ružice brokula, pritom rubove ostavite slobodne. Testo tako pritisnite iznad nadeva, da nastanu mali džakčići. Poslažite džakčiće na tepsiju i premažite sa malo maslaca. Stavite tepsiju u rernu i pecite. Pritom u međuvremenu štrudlu premažite preostalim maslacem.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite džakčiće sa papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite ih da se ohlade ili ih servirajte dok su topli.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva