Zagrejte rernu. Dobro podmažite kalup i pospite ga brašnom.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo nakon pečenja istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Presecite biskvit 2 puta vodoravno.
Odledite maline. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Donju koru stavite na tacnu, provucite marmeladu kroz sito i time namažite donju koru. Stavite srednju koru i blago pritisnite. Ispasirajte maline i provucite ih kroz sito. Pomešajte pire sa šećerom i vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Prvo pomešajte 3 kašike smese od malina sa rastvorenim želatinom, potom ovu mešavinu pomešajte sa preostalim želatinom. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku. 2/3 pavlake od maline premažite preko srednje kore, stavite gornju koru. Desno srce i njegov rub premažite preostalom pavlakom od malina.
Potopite želatin prema uputstvu sa kesice i rastvorite. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Pomešajte prvo 3 kašike pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom pavlakom. Sipajte pavlaku u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 10 mm). Levo srce i njegove ivice ukrasite tufnama od pavlake, koje ćete našpricati tik jednu do druge. Stavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte