Sve sastojke dobro umutite žicom pa smesu procedite kroz sito i nalijte u kesu za šlag. Isecite minimalno vrh. Tiganj premažite uljem pa ga lagano obrišite salvetom, zagrejte ga na srednjoj temperaturi ringle, istisnite tanke trake iz kese poput mene na snimku. Pecite 7-8 sekundi i sklonite iz tiganja. Postupak ponovite dok vam ne nestane smese za rezance. Ukupno ćete dobiti oko 200g rezanaca.
Rezance iseckajte na sitno pa ih pržite na otopljenom maslacu dok ne dobiju zlatnu boju. Prelijte ih pistać kremom dok su vrući.
Odvojite belanca od žumanaca, penasto ih umutite mikserom pa im dodajte šećer, mutite kratko, a zatim dodajte i žumanca. Umutite pa dodajte ostale sastojke. Ponovo mutite dok se sve ne sjedini. Smesu izlijte u uljem podmazani i pobrašnjeni kalup dimenzija 23*23 cm. Pecite koru na 180 stepeni 15-20 min. Nakon što se u potpunosti ohladi pospite je čokoladnim mlekom i ostavite par trenutaka da upije.
Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte maskarpone i šećer u prahu. Sjedinite sve ručno mešajući žicom.
Izlomite čokoladu na kocke pa je prelijte slatkom pavlakom. Zagrejte na ringli mešajući dok se sve lepo ne otopi i sjedini.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači