Kadaif izmrvite ili isecite, zavisno kakav je.
U taganj ubacite puter, dodajte kadaif i pržite do zlatno žute boje, 20-30 minuta.
Nakon što vam je kadaif porumeneo, isključite ringlu ili sklonite sa vatre i dodajte pistać krem i tahini. Promešajte da se smesa ujednači, pa prebacite u drugi sud da se brže ohladi.
Belu čokoladu otopite i odvojte u tri činijice. Jedan deo obojte zelenom bojom za čokoladu, a u drugi deo žutom. Treći deo ostaje original, beo.
Silikonski kalup pospite belom čokoladom a onda i zelenom, uz pomoć kašičica. Nakon toga i žutom koju nanosite tapkanjem četkicom. Prebacite u zamrzivač na 3-4 minuta.
Dr. Oetker Mlečnu čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari.
2/3 otopljene čokolade sipajte u silikonski kalup. Protresite pa četkicom nanesite čokoladu i na bočne strane. Prebacite u zamrzivač na 5-10 minuta da se čokolada stegne.
Izvadite kalup iz zamrzivača i napunite kadaif smesom. Poravnajte pa odozgo sipajte ostatak čokolade, poravnajte i protresite.
Stavite u zamrzivač na 15-20 minuta da se sve stegne.
Izvadite iz kalupa i uživajte u Dubai čokoladi.
Kalup je dimenzija 25×13,5×2cm.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti