Na tihu vatru staviti puter i med da se otope, otopljeni puter i med preliti preko muslija i sve lepo sjediniti.
Otopiti šećer na tihoj vatri do lepe karamel boje, zatim dodati puter, slatku pavlaku, cimet šećer i na kraju bonbonski sirup, vratiti sve na tihu vatru i mešati da se sve lepo sjedini i otopi. Gotov krem ostaviti da se ohladi.
Skuvati i ohladiti puding sa ukusom slatke pavlake. Umutiti šlag penu. Potopiti želatin u hladnu vodu i ostaviti ga da odstoji. Pomešati maskarpone sir, krem sir, šećer u prahu, šipku burbon vanile, rendane kore llimete, limuna i pomorandže, kristal šećer, zatim staviti natopljeni želatin da se otopi na tihoj vatri. Kremu dodati 100g ranije pripremljenog šlaga i 100 g pripremljenog pudinga sa ukusom slatke pavlake, dodati otopljen želatin i izmešati sve da se dobije lepa kompaktna masa. Ostaviti masu 30 min u frižideru.
Na dno tegle ili čaše sipati pripremljenu masu od muslija, zatim preko mase ohlađeni krem, pa opet musli i masu. Preliti ohlađenim karamel prelivom, ukrasiti po želji svežim voćem, malinama jagodama ili po Vašem izboru.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti