Za koru prethodno zagrejte rernu (gornji/ donji grejač 180°C). Obložite kalup prečnika 26 cm papirom za pečenje. Odvojite belance od žumanceta. Pomešajte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Mutite žumance sa trećinom količine šećera, aromom i vodom dok ne postane penasto. Mutite belance sa preostalim šećerom, vanil šećerom i solju dok ne postane čvrsto, zatim postepeno dodajte mešavinu sa žumancem. Prosejte mešavinu brašna i dodajte. Smešu pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, za francuski puter krem , kuvajte na pari u metalnoj činiji jaje, šećer i so, uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postignete temperaturu od 85°C. Kada postigne odgovarajuću tepetaturu, sklonite činiju sa posude sa ključalom vodom i mešajte smešu uz pomoć ručne mutilice dok smeša ne postigne temperaturu od oko 25°C. Ovo će potrajati oko 20 minuta. U međuvremenu mutite puter dok ne postane beo i kremast. Zatim postepeno dodajte smešu od jaja u puter i dodajte kako prah.
Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje sa kore. Presecite koru dva puta kako biste imali 3 kore. Premažite podlogu puter kremom, koristeći polovinu krema za donju koru, zatim stavite drugu koru i premažite drugim delom krema. Na kraju stavite poslednju koru i ostavite da se ohladi najmanje 1 sat.
U međuvremenu za krem preliv, uz pomoć miksera, umutite puter, šećer u prahu so i aromu i mutite dok mešavine ne postane penasta, ovo će potrajati nekoliko minuta. Dodajte po želji plavu boju za kolače i nanesite na tortu uz pomoć male palete noževa za dekorisanje. Umetnite dinosaurusa i poslužite tortu.
Šablone za tematsku zabavu možete preuzeti ovde.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte