Pomešajte dinkel (spelt) brašno i pšenično brašno u činiji za mućenje i dobro sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite, pritom dodajte jednu od datih varijanti sastojaka. Oblikujte zemičke različitih oblika, položite na tepsiju i zasecite površinu po želji. Premažite zemičke kondenzovanim mlekom, po želji pospite semenkama lana, susamom, makom ili semenkama suncokreta i ponovo ostavite da odstoje dok se vidno ne uvećaju. Stavite da se peku.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite na rešetki da se hlade.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva