Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac. Pomešajte dinkel (spelt) brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke, sve osim lešnika, i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sada dodajte lešnike. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu ukoliko koristite gornje i donje grejače i podmažite kalup. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite. Od testa napravite 3 ravnomerne sajle (oko 40 cm dužine) i napravite pletenicu. Stavite pletenicu u kalup i ponovo ostavite da naraste dok se vidno ne uveća. Sjedinite žumance sa kondenzovanim mlekom. Premažite površinu hleba i pospite lešnicima. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite. Gornji i donji grejači: (prethodno zagrejati rernu) Topao vazduh: (prethodno ne zagrejati rernu) Gas: stepen (prethodno ne zagrejati rernu)
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb 10 minuta da se prohladi u kalupu, izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi do kraja.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva