Smešu za čokoladni kolač pomešajte sa 150 g putera, 3 jajeta i 50 ml mleka, a zatim sipajte u kalup ø18 cm i pecite oko 40 min na 190°C.
U slatku pavlaku koja je tek bacila ključ dodajte istopljenu belu čokoladu, ostavite malo da odstoji pa umutite mikserom, dodajte puter od kikirikija i sve dobro sjedinite. Fil ne smete da premutite, treba da bude fin, kremast, kao čokoladni mus - tako znate da ste uspeli da dobijete pravi ganaš.
2 kesice pudinga sa ukusom bele čokolade sipajte u 150 ml mleka i dobro promešajte.
400 ml mleka sa 5 kašika šećera kuvajte dok ne proključa, a zatim dodajte razmućeni puding i 50 g putera.
Ohlađenu koru isecite na 3 dela, tako da dobijete 3 kore prečnika 18 cm.
Prvu i drugu koru premažite kremom od lešnika, pa filom od pudinga, a preko treće kore i cele torte ravnomerno namažite preostali fil.
Ganaš premažite ravnomerno preko cele torte i ostavite 2-3 sata u frižideru pre serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte