Penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umutite belanca, postepeno dodajte šećer i umutiti u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte umućena žumanca i pažljivo sjedinite. Pomešajte brašno i kakao, prosejte preko smese i sjedinite dodajući i maslac. Smesu rasporedite ravnomerno u kalup, dno obloženo papirom za pečenje. Peći na sredini prethodno zagrejane pećnice.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pripremite preliv prema upustvu sa pakovanja, ali od sirupa pomešanog sa vodom, šećera i preliva za torte. Žele izlijte u folijom obloženu tepsiju i ostavite ½ sata da se ohladi. Žele isecite na male kockice. Ohlađenu tortu preseći dva puta vodoravno.
Za fil umutite pavlaku sa šećerom u prahu, kakao prahom i Kremfixom prema upustvu sa kesice, na kraju dodajte žele kocke. Nafilujte tortu ovim kremom. Za premazivanje umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema uputstvu sa kesice. Premažite površinu i rub torte. Ostavite tortu da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Preko torte pažljivo pospite kakao prah. Napravite okrugli papirni šablon, u kome ćete iseći otiske stopala, stavite preko torte i pospite šećerom u prahu. Pažljivo uklonite šablon i tortu ukrasite žele ili gumenim bombonama.
Slični recepti
Torte
Torte