Zagrejte rernu. Podmažite kalup.
Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite na srednjoj visini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. U međuvremenu propržite lešnik u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na plitki tanjir da se ohladi. Kolač presecite jednom vodoravno po sredini.
Grubo usitnite nugat ili krem tablu i otopite na pari na tihoj vatri. Polovinu slatke pavlake umutite sa 1 kesicom Kremfixa prema uputstvu sa kesice. Kratko muteći dodajte otopljeni nugat ili krem tablu i namažite donju koru. Poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalu pavlaku umutite sa drugom kesicom Kremfixa i vanilin šećerom. 1/3 pavlake sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Tortu premažite sa preostalom pavlakom i pospite grubo mlevenim lešnicima. Ukrasite tortu tufnama od pavlake i na njih stavite čokoladna srca.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte