Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Izrendajte čokoladu.
Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so i aromu ruma, neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mlevene bademe. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Usitnite čokoladu, stavite je u malu šerpu i otopite na pari na tihoj vatri. Ohlađeni kolač premažite glazurom i ukrasite pomoću viljuške. Ostavite glazuru da se stegne. Isecite na male štanglice ili kockice.
Slični recepti
Pripremanje kolača i peciva
Pripremanje kolača i peciva
Pripremanje kolača i peciva