Sve sastojke za podlogu sipati u blender i usitniti.
Istopiti šećer na tišoj vatri, da ne zagori. Dodati pečene lešnike, sjediniti i prebaciti na pek papir da se ohladi. Kada se ohladi, usitniti u blenderu.
Zagrejati slatku pavlaku, aromu vanile i maslac do tačke ključanja. Skloniti šerpu sa ringle i dodati čokolade i mešati dok se lepo ne istope. Ne zagrevati ponovo.
Utisnuti smesu sa keksom u dno kalupa za tart (prečnika 24cm). Preko sipati tanji sloj hrskavog dela sa lešnicima i šećerom, opet malo utisnuti. I zatim preko sipati čoko ganache i ostaviti, najbolje preko noći da se stegne u frižideru.
Za dekoraciju odmah napraviti još jedan ganache od mlečne čokolade - zagrejati do tačke ključanja 120 ml slatke pavlake sa 40 g maslaca i onda opet skloniti sa ringle i dodati 150 g mlečne čokolade i ostaviti tako u šerpici isto preko noći. Sutradan malo promešati kašikom, sipati u špric i dekorisati.
Pored toga narendati malo čokolade, dodati borovnice, sušene maline i malo hrskavih mrvica što je ostalo od podloge - lešnici i šećer.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači