Prvo pripremiti ganaš. U šerpici prokuvati maline, zatim ih ispasirati i ostaviti sa strane.
U drugoj posudi istopiti usitnjenu belu čokoladu i slatku pavlaku na pari ili u mikro talasnoj. Kada se smesa istopi, promešati žicom da se sjedini.
U smesu od bele čokolade procediti ispasirane maline, dobro promešati i odložiti u frižider na najmanje 1h.
Dok se ganaš hladi, prave se mafini. Njih pripremiti po uputstvu koje se nalazi na poleđini kutije, pomešati sve sastojke i mutiti dok se ne dobije glatka smesa. Na kraju dodati i komadiće čokolade iz pakovanja.
Testo rasporediti u silikonske kalupe za mafin srca. Na mafine pre pečenja posuti još nekoliko čokoladnih komadića.
Nakon pečenja ostaviti mafine da se ohlade u potpunosti. Nakon toga mikerom umutiti ohlađeni ganaš. Mutiti dok ne nastane vazdušasti krem.
Krem bogato rasporediti preko mafina i ukrasiti Dekor srcima.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači