Penasto umutite maslac i jaja. Dodajte 50 ml mleka, sadržaj iz kesice za čokoladni kolač i mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta, da se smeša homogenizuje. Sipajte u podmazan pleh 20 x 30 cm. Pecite oko 20 minuta na 180-190 °C.
Pečeni kolač ostavite da se u kalupu ohladi.
Na ohlađen kolač složite jagode koje ste prethodno isekli na pola.
U sud sipajte preostalo mleko (900 ml) i dodajte sadržaj iz kesica za krem puding. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po želji.
Pripremljeni krem puding sipajte i rasporedite preko jagoda. Kolač ostavite nekoliko sati u frižideru, a najbolje da to bude preko noći.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači