Sipajte u lonac vodu, dodajte maslac, so i šećer pa prokuvajte. Skinite sa vatre i dodajte prosejanu mešavinu brašna i kakao praha, pa žicom energično mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Treba da dobijete čvrsto i masno testo. Vratite na najmanju vatru još 1-2 minuta, a potom skinite sa vatre i prohladite.
U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje mešajući mikserom, dok ne dobijete kremastu gušću smesu.
Pripremite veliki pleh od rerne i obložite ga pek papirom. Uzmite poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom, napunite ga testom i istiskujte na papir krofnice prečnika 4-5 cm. Neka idu malo i u visinu, ali ne previše jer će testo svakako narasti. Između krofnica ostavite dovoljno prostora.
Pleh sa krofnicama stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, bez otvaranja rerne. Gotove krofne ostavite da se ohlade.
U 200 ml mleka razmutite gustin i žumanca, a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer, aromu vanile, i obe vrste čokolade izlomljene na kocke. Zagrevajte skoro do vrenja, uz povremeno mešanje da se čokolada otopi, pa ukuvajte prethodnu smesu od gustina, ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte na srednjoj vatri dok se krem ne zgusne, kao puding.
Skinite sa vatre i pokrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica, pa ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Ohlađen krem izradite mikserom da postane potpuno gladak pa dodajte omekšali maslac sobne temperature, komad po komad, i sve sjedinite mikserom u finu glatku kremu. Na kraju ručno umešajte posebno umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite.
Krofne presecite nožem na pola. Slatku pavlaku umutite u šlag. Jednu poslastičarsku špric kesu napunite čokoladnim kremom, a drugu umućenom slatkom pavlakom.
Na donji deo krofne najpre istiskujte u krug čokoladni krem, a potom i slatku pavlaku, i svaku krofnu poklopite poklopcem.
Nafilovane princes krofne ohladite u frižideru, a pre posluživanja pospite šećerom u prahu po želji.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači