Na tacnu složite polovinu keksa.
Čokoladni fil: U sud sipajte hladno mleko i dodajte sadržaj kesice sa ukusom čokolade. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Pripremljen fil sipajte u dresir kesu. Odescite vrh kese i kremom prekrijte keks. Drugi keks stavite preko fila i blago pritisnite da se zalepi. Na isti način pripremite i preostali keks.
Prebacite u zamrzivač na 30-60 minuta.
Čokoladu izlomite, stavite u odgovarajući sud i prelijte uljem. Istopite na pari ili u mikrotalasnoj. Istopljenoj čokoladi dodajte lešnike i promešajte.
Keks izvadite iz zamrzivača i glazirajte u čokoladi. Višak odstranite, pa stavite na papir za pečenje, a onda u frižider da se ohladi i stegne. Ovako pripremljene kolače možete čuvati u zamrzivaču do dva meseca ili u frižideru do nedelju dana, u dobro zatvorenoj posudi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači