Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Na kraju prosejati brašno i kakao i mutiti samo onoliko da se sjedini. Smesu sipati u silikonski kalup prečnika 20cm i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pekla sam na režimu gornji i donji grejač, bez ventilatora.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za fil odvojiti od mleka 200 ml i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko dodati puding i uz konstatno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu, mešati da se opet sjedini, puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.
U ohlađen puding umutiti čokoladni krem, u zasebnoj posudi penasto umutiti puter i spojiti oba fila.
Za ređanje staviti koricu na postolje, oko nje prsten koji je malo veći od same korice (moj je prečnika 22cm) i rasprediti ceo fil po i oko korice.
Odložiti u frižider na najmanje 4h, skinuti prsten i ukrasiti ganaš prelivom.
Za ganaš, zajedno istopiti i sjediniti čokoladu i slatku pavlaku, staviti u dresir kesu i ukrasiti sve po želji.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte