Prvo napravite mus od mlečne čokolade. Mlečnu čokoladu izlomite u većoj činiji. Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode, promešajte i ostavite da nabubri. U međuvremenu, slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa sklonite sa vatre. U pavlaku stavite nabubreli želatin i dobro izmešajte da se želatin rastopi. Sada pavlaku prelijte preko izlomljene čokolade, ostavite neki minut da odstoji, a zatim strpljivo mešajte da se čokolada i pavlaka sjedine. Pokrijte površinu smese prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a okrugli kalup za pečenje prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Ukoliko niste sigurni u kvalitet kalupa za pečenje, obložite ga aluminijumskom folijom sa spoljne strane, da izbegnete curenje smese u rerni. U činiji pomešajte jaja, ulje, mleko i burbon vanilin šećer. U odvojenoj posudi izmešajte šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Pomešajte suve sastojke sa smesom od jaja, a zatim ulijte vruću kafu i dobro izmešajte da se sve dobro sjedini. Stavite smesu u posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Bocnite u sredinu, ako čačkalica izađe čista, kora je pečena. Ohladite je i stavite sa strane.
Kada je kora ohlađena, možete završiti mus od mlečne čokolade (ako je i on ohlađen naravno).
Umutite 400 ml hladne slatke pavlake, pa zatim dodajte ohlađenu smesu od mlečne čokolade i dobro razmutite da se mus dobro sjedini.
Koru stavite na tacnu za tortu, zatim osigurajte okruglim obručom prečnika 20 cm i providnom acetatnom folijom. Zatim, kada ste postavili obruč i acetatnu foliju, na koru stavite mus od mlečne čokolade i poravnajte površinu.
Tortu stavite u frižider na minimum 3 sata kako bi se dovoljno stegla za sledeći korak. Sledeći korak je priprema ganaša od tamne čokolade. Čokoladu izlomite i stavite u činiju. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, pa prelijte preko izlomljene čokolade. Izmešajte da se čokolada i pavlaka u potpunosti sjedine. Prelijte topao ganaš preko stegnute torte. U ovom trenutku možete dekorisati tortu puslicama, jagodama, svežom nanom i rendanom čokoladom. Nakon toga, stavite tortu u frižider do serviranja, najbolje preko noći. Uklonite obruč i acetatnu foliju. Najbolje je da ovakve torte sečete toplim nožem kako bi presek bio što uredniji.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte