Rernu uključite na 180 stepeni. Pleh za pečenje 30x40 obložite papirom za pečenje. Smešu za Brownies izručite u činiju, dodajte jaja, ulje i vodu pa dobro izmešajte žicom. Ravnomerno rasporedite po plehu pa pecite 20-ak minuta i ohladite. Nakon hlađenja okruglim kalupom za toru prečnika 22-26 cm (zavisno od toga koliku tortu želite da napravite) isecite dve kore i ostavite ih sa strane.
U međuvremenu pripremite filove. Za prvi fil pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U šerpicu sipajte 200 ml slatke pavlake i pustite da provri. Sklonite sa vatre pa dodajte aromu vanile i nabubreli želatin. Dobro izmešajte. Čokoladnu sitno naseckajte pa dodajte burbon vanila aromatizovani šećer i prelijte vrućom slatkom pavlakom. Dobro izmešajte i ohladite u frižideru. Ponovite isti proces i sa druga dva fila.
Kada su filovi ohlađeni u odvojenoj posudi umutite hladnu slatku pavlaku. Podelite je na tri jednaka dela i po jednu trećinu dodajte u sva tri fila. Izmešajte špatulom sva tri fila posebno, da dobijete fine kremaste filove. U kalup za tortu koji ste stavili na tanjir za serviranje, stavite jednu koru. Zatim, ziručite prvi fil od tamne čokolade. Pospite kakao prahom, pa pokrijte drugim filom od mlečne čokolade. Pospite kakao prahom pa pokrijte trećim filom od bele čokolade. Pokrijte drugom korom, blago pritisnite i stavite u frižider na hlađenje, na nekoliko sati.
Tortu dekorišite prema vašem ukusu. Secite oštrim nožem koji ćete nakon svakog zasecanja oprati pod mlazom vruće vode, da bi vam parčići i presek bili uredni i lepi.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte