Rernu uključite na 180 stepeni a posudu za pečenje dimenzija 30x20 cm premažite sa malo putera/ulja i pospite brašnom u tankom sloju. Smešu za brownies pomešajte sa jajima, mlekom i rastopljenim puterom. Rasporedite smesu u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 30-35 minuta. Ohladite nakon pečenja.
Za čokoladni puding pomešajte prah za puding sa šećerom i 100 ml mleka. Ostatak mleka zagrejte skoro do ključanja. Razmućen puding sipajte u vrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje, dok se puding ne zgusne. Sklonite sa vatre i pokrijte površinu puding prozirnom folijom, da se ne stvori korica a zatim ostavite da se puding ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada je kora ohlađena, pripremite maskarpone fil tako što ćete sve sastojke osim slatke pavlake izmešati. Dodajte slatku pavlaku i izmešajte žicom da se sjedini. Rasporedite preko ispečene kore u ravnomernom sloju pa stavite u frižider da se stegne. Zatim, preko rasporedite ohlađen čokoladni puding i stavite nazad u frižider.
Belu čokoladu prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i dobro izmešajte da se čokolada rastopi.Prelijte preko kolača i stavite u frižider na nekoliko sati. Zatim, na stegnut kolač pospite kakao prah i poslužite.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači