Umesiti testo od brašna, soli, vode i kockica hladnog putera, pa ga staviti u frižider da se stegne. Kada se testo stegne, rasklagijati ga i preklopiti tri puta, pa ga opet staviti u frižider da odstoji pola sata. Ovaj postupak ponoviti tri puta. Kada se ovi postupci završe, testo rasklagijati tanko između dva papira za pečenje, pa po testu posuti šećer u prahu i cimet šećer, staviti između dva pleha, pa peći 15-20 minuta na 190°C. Dok je testo vruće seći ga na krugove i trouglove.
Izlupati na pari žumanca, šećer i burbon vanila šećer dok se ne zgusne, pa u to dodati otopljenu čokoladu, maskarpone sir sobne temperature i pastu od lešnika. Dobijenu smesu prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti meko slatku pavlaku i dodavati je prethodnom filu uz lagano mešanje.
Otopiti na tihoj vatri sok i šećer sa malo soli, pa umešati brašno i kakao, umešati puter sobne temperature, pa ostaviti da se hladi. Rasklagijati tanko na papir i peći do zlatne boje na 200°C. Lomiti u nejednake oblike.
Jedno parče lisnatog testa pa mousse, pa drugo parče lisnatog testa pa mousse, pa lisnato testo i odozgo čoko cialda i hrskave perlice.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači