Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.
Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte čokoladu, šećer i Burbon vanilin šećer neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač odmah nakon pečenja višestruko izbodite drvenim štapićem i rasporedite kafu po njemu uz pomoć četkice. Ostavite kolač da se hladi na rešetki.
Prosejte šećer u prahu, sjedinite sa kafom u gustu glazuru. Sipajte glazuru u mali papirni fišek ili kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i time isprskajte kolač. Kolač pre serviranja isecite na štanglice ili kocke.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači