Belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite brašno, prašak za pecivo Dr.Oetker i kakaom Dr.Oetker. Prosejte u umućena belanca i promešajte. Na dno kalupa veličine 26 cm stavite papir za pečenje i premažite uljem. Orahe iseckajte i stavite na dno kalupa. Preko oraha rasporedite smesu za patišpanj. Pecite 12 minuta na 200 °C. Nakon tog vremena izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi.
Sjedinite žumanca, 2 pudinga sa ukusom jagode Dr.Oetker i 150 ml vode. U drugi sud stavite jagode, šećer, 200 ml vode i 2 vanil šećera Dr.Oetker. Kada provri sipajte smesu sa žumancima i pudingom i skuvajte fil. Odmah izručite preko izlomljenog keksa i promešajte. Sipajte preko patišpanja i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda prebacite u frižider da se ohladi i stegne.
Slatku pavlaku izmiksajte. U drugi sud sipajte hladno mleko i fil za tortu sa ukusom čokolade Dr.Oetker. Mikserom mutite najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom oko 2 minuta. Dodajte u posudu sa umućenom slatkom pavlakom i mutite najvećom brzinom oko 2 minuta.
6 korneta pri vrhu napunite čoko filom. Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa, skinite papir za pečenje i prebacite na tacnu za tortu. Tortu premažite čoko filom, dekorišite kornetima, dekor srcima Dr.Oetker, jagodama i macaronsima. Slatkiš čuvajte u frižideru.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači