Fil spremite tako što u provrelo mleko sa šećerom dodate mleko umućeno sa žumancima i pudingom. Umutite mikserom kako nebiste imali grudvice u filu. Kuvajte na srednjoj ili niskoj temperaturi ringle mešajući dok se ne zgusne pa u vruć fil dodajte Dr. Oetker crnu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i sjedini sa filom. Možete mikserom još malo umutiti vruć fil. Pokrijte fil folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Drugi fil napravite tako što u proključalo mleko dodate vanilin šećer pa time prelijte mlevene orahe. I ovaj fil pokrijte folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Koricu napravite tako što čvrsto umućenim belacima dodate šećer, mutite kratko a zatim dodajte orahe i brašno, ručno umešajte, pa umućenu smesu prebacite u kalup prečnika 24cm čije ste dno prethodno obložili pek papirom. Ukoliko želite nižu tortu od torte iz videa, korice pecite u kalupu prečnika 26cm. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15ak minuta. Kada malo porumeni, bocnite je čačkalicom, ukoliko čačkalica bude čista kora je gotova. Pustite je da se prohladi pa pažljivo skinite sa nje papir za pečenje. Postupak ponovite 4 puta.
Čokoladnom ohlađenom filu dodajte omekšali puter na sobnoj temperaturi i umutite.
Filu sa orasima koji se ohladio dodajte šećer u prahu i omekšali puter pa i njega umutite.
Tortu filujte ovim redosledom:
1 kora
1/4 čokoladnog fila
1/3 fila sa orasima
1 kora
1/4 čokoladnog fila
1/3 fila sa orasima
1 kora
1/4 čokoladnog fila
1/3 fila sa orasima
1 Kora
1/4 čokoladnog fila (preko kore i oko torte)
Za ganaš na srednjoj temperaturi rigle otopite čokoladu u slatkoj pavlaci.
Za dekoraciju umutite šlag penu sa hladnim mlekom.
Ostavite i malo fila za dekorisanje torte.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte