Pomešajte 200 g mlevenog keksa sa slatkom pavlakom i mlevenim lešnikom, sve sjedinite i prabacite u kalup prečnika 18 cm. Testo u kalupu formirajte kao za tart, što znači da pored dna formirate i ivicu oko kalupa čija debljina treba da bude oko 0,5 cm. Formirano testo stavite u frižider.
U šerpicu sipajte 400 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne proključa. Dok se mleko kuva, u drugu posudu sipajte preostalih 100 ml mleka, dodajte puding i dobro promešajte. Ubacite žumance i sjedinite.
Kada mleko u šerpici proključa, sklonite ga sa vatre i u laganom mlazu uz mešanje sipajte fil koji ste prethodno napravili.
Šerpicu vratite na šporet i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne zgusne, a onda ostavite da se prohladi, dodajte 50 g putera i sve mikserom sjedinite.
Kada se fil ohladi sipajte ga u kalup sa testom - 3 kašike fila ostavite u šerpici, za pripremu rolata.
150 ml mleka i šlag krem dobro umutite uz pomoć miksera. Dobijeni šlag sipajte preko fila i vratite u frižider na par sati. Pre serviranja, tortu dekorišite miks srcima.
U manju činiju sipajte suvo grožđe i brusnice i prelijte aromom ruma.
U šerpicu u kojoj ste ostavili 3 kašike fila sipajte 100 g mlevenog keksa, kašičicu cimet šećera, dodajte 30 g mlevenog lešnika i preostali deo ruma koje suvo voće nije upilo. Sve dobro sjedinite.
Na providnu foliju prospite oko 10 g mlevenih lešnika, a zatim smesu razvucite i rastanjite na oko 1 cm debljine. Po sredini stavite natopljeno suvo grožđe i brusnice i uz pomoć folije zarolajte i formirajte rolat. Ohladiti do serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte