Izlomite čokoladu na sitne komadiće, pa je otopite na pari na tihoj vatri, tako da dobijete gipku smesu. Za pripremu testa u činiju stavite jaje i žumance, Burbon vanilin šećer, so i kafu. Umutite penasto muteći mikserom najvećom brzinom. Dodajte otopljenu čokoladu. Lešnike pomešajte sa praškom za pecivo, dve trećine dodajte u umućena jaja i sjedinite miskerom, a ostatak lešnika ručno umesite u testo. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata.
Za glazuru čvrsto umutite belance, postepeno dodajte šećer u prahu. Po potrebi dodajte nekoliko kapi vode, tako da smesa može da se razmazuje.
Razvijte testo pomoću oklagije na blago pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 1/2 cm. Pomoću modlica izvadite zvezdice i položite ih na papirom za pečenje obložene tepsije. Zvezdice premažite debelim slojem glazure i pecite. Vreme pečenja: oko 25 min. po tepsiji
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 140 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 120 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zvezdice sa sve papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači