Kajsije operite, ocedite, očistite, iseckajte na sitnije kockice i odmerite 500 g. Paradajz operite, ocedite, zasecite unakrst, kratko potopite u kipuću vodu i stavite pod haldnu vodu. Oljuštite paradajz, odsecite deo oko peteljke, mesnati deo sitno iseckajte i odmerite 500 g. Šargarepu očistite, ocedite, sitno izrendajte i odmerite 400 g. Zatim odmerite 200 ml sirćeta i 300 ml soka od kajsija. Sve sastojke osim začina pomešajte u loncu za kuvanje, te uz stalno mešanje kuvajte 5 minuta od trenutka kada smesa provri. Čitni začinite solju, karijem, čilijem i biberom po sopstvenom ukusu. Skinite s vatre i odmah napunite do vrha pripremljene tegle, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica