Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja u većoj posudi za mućenje.
U srednju šerpu sipati 125 ml vode, šećer i so pa kuvati na šporetu dok smesa ne proključa. Odmah je skloniti sa ringle.
Mikserom krenuti sa mućenjem želatina i polako dodavati u tankom mlazu šećernu smesu i neprestano mutiti. Kada dodate svu smesu, mutite dok smesa ne postane čvrsta (15-20min). Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela i u svaku dodati po 2 g boje (plave I crvene). Pripremiti dve posude za razlivanje smese (prečnika 18cm) tako što ćete ih blago nauljiti pa obilno prekriti šećerom u prahu. Izliti smesu i posuti je i od gore sa šećerom u prahu i ostaviti na sobnoj temperaturi preko noći. Sledećeg dana iseći smesu nožem (koji ste prethodno nauljili i uronili u prah šećer). Željene oblike možete seći i modlicama.
Poslužite ih kao dodatak Ciobar toploj čokoladi. Ciobar pripremiti prema uputstvu sa pakovanja. Rubove čaše umočite u istopljenu čokoladu, a zatim i u šarene dekor mrvice.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti