U sud sipajte kvasac, vanilin šećer i kašičicu brašna. Promešajte i sipajte toplo mleko, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga dodajte otopljen puter, umućeno jaje i kiselu pavlaku. Promešajte, pa brašnom zamesite testo. Prebacite u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom mestu 45 minuta.
Puter otopite i dodajte šećer i cimet. Promešajte da se smesa ujednači.
Nadošlo testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini u dimenzije 30 x 40 cm. Premažite filom i urolajte po dužoj strani. Isecite na 9 rolnica, najbolje koncem. Slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ali ostavite razmak između rolnica, najmanje 4-5 cm. Pokrijte i ostavite 30 minuta da nadođe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta ili zavisno od svoje rerne.
U sud sipajte krem sir, šećer u prahu, kiselu pavlaku i aromu vanile. Promešajte da se smesa ujednači. Sipajte na pečene rolnice. Možete kašičicom preko celih rolnica ili da sipate u dresir-kesu i uz pomoć nje nanesete glazuru, a ostatak poslužite u činijici.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva