Otopite puter. Dodajte mleveni keks i gazirani sok, pa kratko umutite mikserom. Masu rasporedite na dno kalupa sa obručem (24 cm). Izravnajte i ostavite u frižideru da se hladi dok pripremate krem.
U odgovarajuću dublju posudu sipajte hladno mleko i sirni namaz i lagano umutite. Dodajte sadržaj kesice za krem. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta. Krem ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa. Vratite u frižider.
Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
U sud sipajte voće, šećer i prelijte sa 300 ml vode. Stavite da se kuva i kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta. Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 15 minuta da se malo prohladi.
Ohlađenu podlogu sa kremom izvadite iz frižidera i preko polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom. Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje 3-4 sata da se ohladi i stegne. Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.
Dekorišite šlag kremom umućenim sa hladnim mlekom, a preko pospite rendanom čokoladom i listićima sveže nane.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači