Mleveni keks pomešati s maslacem i staviti u kalup za torte (prečnik 20 cm) čije dno je prethodno potrebno obložiti papirom za pečenje. Poravnati kašikom. Staviti kalup oko 20 minuta u frižider.
Želatin u prahu pripremiti prema uputstvu sa kesice. Pasirane borovnice pomešati sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrejati želatin i umešati. Odvojiti 2 kašike voćnog nadeva i ostaviti ga sa strane u vrećici za ukrašavanje.
Želatin u prahu pomešati sa slatkom pavlakom i ostaviti da nabubri. Za to vreme pripremiti drugu smesu, tako što ćete krem sir pomešati s jogurtom, slatkom pavlakom, šećerom u prahu i sokom od limuna. Nakon što je nabubrila, zagrejati smesu želatina i slatke pavlake i umešati u drugu smesu.
Krem podeliti na 3 dela. Dva dela krema pomešati s voćnim nadevom i napraviti dve različite nijanse. 120 g borovnica umešati u najtamniji krem, staviti na ohlađenu podlogu i izravnati. Na to staviti svetliji krem i poravnati. Preko toga staviti beli krem i izravnati. Voćni nadev koji ste ostavili sa strane dekorativno staviti u beli krem. Ostaviti tortu na hladnom oko 45 minuta.
Cheescake pre posluživanja ukrasiti borovnicama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte