Podmažite kalup. Zagrejte rernu.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiji za mućenje. Dodajte sve preostale sastojke i mutite miskerom prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 1 minut, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.
Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari na tihoj vatri. Pomoću četkice razmažite po kori i ostavite da se stegne. Operite i očistite nektarine i kajsije, izvadite koštice i isecite ih na tanke kriške. Kivi oljuštite i isecite na kolutove. Maline proberite. Jagode operite, očistite i iseckajte. Borovnice operite i dobro ocedite. Ribizle operite i skinite sa grančica.
Pripremite puding prema upustvu sa ambalaže, ali sa 250 ml mleka i 200 ml soka, nemojte dodavati šećer! Odmah nakon kuvanja sipajte još vruć puding preko kore.
Dekorativno rasporedite voće, ali tako da obrazujete 4 različite četvrtine.
Preliv za torte pripremite prema upustvu sa ambalaže, od vode, soka i šećera. Rasporedite ravnomerno preko voća.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači