Za testo zagrejte mleko i u njemu otopite maslac ili margarin. Za fil ocedite višnje u cediljki.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.
Pomešajte marmeladu sa makom i višnjama.Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini blago posutoj brašnom i podelite ga na 12 jednakih jufkica. Sada svaku jufku razvijte oklagijom na oko ½ cm debljine i na sredinu svake stavite 1 kašiku fila. Preklopite ivice testa preko fila i blago pritisnite. Položite buhtle sa spojem na dole jednu pored druge u venac kalup.Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu. Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče.Temperatura pečenja:Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 30 min.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite buhtle da se malo prohlade u kalupu, potom ih pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva