Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom sa otvorene strane tepsije papir savijte višestruko i obrazujte rub.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja i žumance, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i koru limuna u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i pecite odmah.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite pažljivo biskvitnu ploču i istresite je na šećerom posuti papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi sa sve papirom, sa kojim se pekla.
Jagode operite i ostavite da se ocede. Odvojite 4 jagode po strani, preostale jagode očistite i sitno iseckajte. Pavlaku umutite sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i na kraju dodajte jagode. Skinite papir sa kojim se biskvit pekao. Nanesite fil na biskvit, pritom ostavite slobodan rub od 2 cm po ivicama. Namotajte biskvit u rolat polazeći od duže strane, pospite šećerom u prahu i ukrasite sa 4 jagode ostavljene po strani. Rolat do posluženja čuvajte u frižideru.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači