Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 200 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, zatim umesiti rukom. U okrugli kalup prečnika 28 cm, prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati smesu i ravnomerno rasporediti uz pritiskanje da podloga bude ravna. Staviti u frižider i za to vreme pripremiti fil.
U 50 ml hladne vode rastvoriti 2 Dr. Oetker Želatina (mlevenog belog) i ostaviti 10 minuta da nabubri. U dublju šerpu sipati 500 ml mleka, 250 ml pavlake (krema) za kuvanje, 300 g mlečne čokolade (prethodno izlomljene na kockice) i 100 g šećera i mešati konstantno na srednjoj temperaturi (ne treba da provri), dok se sastojci ne otope. Zatim dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi i skloniti sa vatre.
Fil kratko prohladiti, ravnomerno preliti preko smeše sa keksom u kalupu. Posle desetak minuta, staviti u frižider da se dobro ohladi, par sati ili do sutradan.
Posuti seckanim lešnikom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači