U sud sjedinite mleveni keks i šećer u prahu. Maslac i čokoladu otopite. Prelite preko keksa, a onda dodajte i mleko. Sve promešajte da se smesa ujednači. Sipajte u kalup 23 x 23 cm i poravnajte.
U sud sipajte mleko, šećer i vanil šećer. Stavite da provi, a onda dodajte griz i guvajte par minuta dok se ne zgusne. Odmah dodajte maslac i mešajte dok se ne otopi. Isključite ringlu ili sklonite sa vatre, zatim dodajte kokos brašno. Sve lepo promešajte. Sipajte preko podloge i poravnajte.
Čokoladu izlomite u stavite u činiju. Dodajte maslac i med. Prelijte vrućom slatkom pavlakom. Činiju pokrijte tanjirom i ostavite 3-4 minuta. Promešajte da se sve ujednači. Prelijte kolač. Ako vam se u trenutku stegne fil pre nego što prelijete kolač, zagrejte ga ponovo, da postane redak i gladak.
Ostavite da se ohladi i glazura stegne, pa tek onda isecite na kocke.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači