Penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno žumance. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u umućenu smesu iz nekoliko puta. Umešajte lešnike i čokoladu. Umutite belanca u čvrst sneg i varjačom umešajte u smesu.Sipajte testo u okrugli kalup sa štipaljkom (26 cm, podmazano dno, obloženo papirom za pečenje). Stavite da se peče na rešetki od rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru odvojite od kalupa i istresite na rešetku, odstranite papir za pečenje i ostavite je da se ohladi. Presecite je jednom vodoravno.
Pripremite fil prema uputstvu sa ambalaže, maslac dodajte po želji.Položite donju koru na tacnu za torte. Premažite je sa 1/3 fila, preklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalim filom premažite tortu odozgo i sa strane i ukrasite po želji celim i seckanim lešnicima.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte