U posudu za mućenje sipajte smešu za brownies, dodajte 3 jajeta, 100 ml ulja i 50 ml vode. Mikserom mutite dok se ne dobije glatko testo. Smesu sipajte u kornet čaše, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20 minuta.
Pečene kornete ostavite da se ohlade, a onda im izdubite sredinu i napunite desertnim prelivom sa ukusom karamele i zatvorite manjim komadom izvađene brownies sredine.
Belu čokoladu istopite na pari (možete dodati 2-3 kašike ulja). Sipajte u dresir-kesu i isecite manji vrh. Prelijte gornji deo korneta tako da vam sa strane curi čokolada. Odmah po čokoladi pospite unicorn mix dekoraciju i prebacite u frižider na par minuta da se čokolada stegne.
Za to vreme u dublju posudu sipajte mleko, slatku pavlaku i šlag penu iz kesice. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrst šlag. Dobijeni šlag podelite u 4 činije. U prvi deo sipajte crvenu boju za kolače, u drugi deo plavu boju, a u treći deo kombinaciju crvene i plave. Četvrti deo ostaje beo. Od svake boje sipajte na streč-foliju, uvijte i ubacite u dresir-kesu sa zvezdastim nastavkom. Kornete izvadite iz frižidera i dekorišite šlagom, a onda pospite unicorn mix dekoracijom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači