Brownies smešu za kolače pomešajte sa 50 ml vode, 3 jajeta i 100 ml ulja, a zatim sipajte u kalup ø18 cm, koji ste prethodno namazali puterom i pecite oko 60 min na 160°C.
Dok se testo peče napravite domaći liker: zamrznute višnje pospite smeđim šećerom I Burbon vanilinim šećerom. Kad šećer krene da se topi, dodajte 2 bočice arome ruma i kuvajte oko 5 -10 minuta, tako da se višnje ne raspadnu, a da se sav šećer istopi. Liker treba dobro da se ohladi pre nego što se doda u fil.
Fil za tortu sa ukusom čokolade mutite sa 250 ml mleka oko 3 minuta, a zatim dodajte dobro umućeni puter i liker (kašiku po kašiku), s time da jednu kašiku ostavite sa strane.
Kada se testo ohladilo izvadite ga iz kalupa, pa uz pomoć drugog kalupa izdubite krug po sredini kolača, izvadite polovinu testa, a jedan deo ostavite kao "kapicu".
Unutrašnjost testa prelijte kašikom likera koju ste ostavili sa strane, kako bi ga testo upilo i zatim sve dobro napunite filom. Drugi deo fila stavite u kesu, jer će vam trebati za dekoraciju.
Tortu prekrijte "kapicom", pa uz pomoć šprica pravite oblike, jedan do drugoga i tako sve u krug. Preko fila dodajte višnje koje ste kuvali u likeru i nekoliko listića nane. Ostavite u frižideru što duže da odstoji, idealno preko cele noći.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte