Pripremiti Brownies prema uputstvu sa pakovanja: U posudu za mućenje sipati sadržaj kesice, dodati 3 jajeta, 100ml ulja i 50ml vode. Mikserom mutiti dok se ne dobije glatko testo.
Pripremljeno testo sipati u dva kalupa (prečnika 19cm), oko 360g smese po jednom kalupu, prethodno podmazanih i obloženih papirom za pečenje. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne na 160C oko 20-25 min. Prohladiti kore par minuta pa ih izvaditi iz kalupa i ostaviti po strani.
Pripremite fil tako što ćete u šerpu sipati slatku pavlaku, mleko i šećer i ostaviti ih da proključaju. Šerpu skinuti sa ringle, dodati u nju čokoladu sitno naseckanu, maslac naseckan na kockice, vanilu i so i povremeno promešati.
Kada su se sastojci otopili i dobro sjedinili uzmite veću posudu u koju ćete naliti ledenu vodu i u nju položite šerpu. Mikserom mutite smesu oko 5 minuta kako bi se smesa brže rashladila ( po potrebi menjajte ledenu vodu kako se ugreje ) .
Smesu nakon mućenja ostavite u frižideru dok temperatura fila ne padne ispod 20C. Primetićete da će se fil hlađenjem zgusnuti, ali ne previše, sve vreme će biti kremast nalik pudingu.
Odmah nakon hlađenja nafilujte kore sa filom, kora/fil/kora/fil i ukrasite po želji. Ukoliko se fil previše lepi znači da se ugrejao, samo ga ostavite na kratko u frižideru i biće bolji za rad. Ostavite tortu na hlađenje u frižideru na par sati.
Slični recepti
Torte
Torte