Umutite jaja i šećer i otopite mlečnu čokoladu. Postepeno dodajte puter sobne temperature, brašno, kakao i crnu čokoladu.
Prebacite smesu u okrugli pleh za tart, napravite ivice od smese debljine 1cm, a zatim stavite mali poklopac od šerpe u sredinu kako bi se zadržao oblik. Ukoliko nemate tu mogućnost, napravite tortu bez ivica, dakle, u kalup ravnomerno rasporedite smesu pa pecite na 180 stepeni 25 min.
Kada se kora ispeče, sklonite poklopac i sačekajte da se prohladi. U mikrotalasnoj ili na pari istopite mlečnu čokoladu i slatku pavlaku na umerenoj temperaturi, ne sme biti vrela. Prohladite i prelijte preko kore.
Ostavite da se ohladi u frižideru minimum 3-4 sata, a zatim skinite obruč od kalupa i izrendajte čokoladu preko fila za dekoraciju. Uživajte!
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači