U mikser staviti brašno, kvasac, starter, mleko, mleko u prahu, med, pa sve sastojke mesiti. Dodati žumanca, puter sobne temperature i na kraju so. Dobijeno testo prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da odstoji 2-3 h na sobnoj temperaturi.
U šerpi skuvati mleko. U posudi pomešati šećer, jaja, gustin, burbon vanilin šećer, limun šećer sa malo hladnog mleka, u to sipati vrelo mleko uz neprestano mešanje i sve vratiti u šerpu i skuvati gusto. U vruć fil staviti puter i umešati. Staviti na hlađenje prekriveno kontaktnom folijom.
Pomešati cimet i šećer.
Sve sastojke pomešati toliko da se spoje i staviti u dresir kesu.
Prokuvati gustin i šećer sa šumskim voćem dok se ne zgusne, pa dodati čokoladu i sjediniti, zatim dodati džem od šumskog voća. Gotov nadev staviti na hlađenje.
Bundevu i jabuku narezati na kockice, karamelizovati šećer sa puterom, dodati bundevu, a jabuku pomešati sa gustinom i dodati bundevi da se kuva. Kuvati dok ne omekša i dok se ne zgusne. Zaliti sokom limuna i rumom, začiniti, staviti na hlađenje.
Razvući tanko testo pa celo testo premazati kremom od vanile. Na jednu trećinu testa staviti džem od kajsije, pa na to nadev od jabuke i bundeve. Zatim testo urolati i seći na parčad, pa slagati u pleh na papir za pečenje. Odgore ga posuti listićima badema. Na drugu trećinu staviti nadev od šumskog voća, a na treći deo nadev za cimet rolnice, pa ponoviti isti postupak kao i sa prethodnim testom. Kada se sve spakuje u pleh ostaviti da raste na sobnoj temperaturi 30 minuta, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180˚C 30 minuta. Kada je pečeno na cimet rolnice staviti glazuru od krem sira.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači