U činiju sipati smešu za kolače pa dodati ulje, vodu i jaja. Sve sastojke dobro izmešati. Pleh dimenzija 20 x 20 cm obložiti pek papirom, pa u njega izliti pola smeše. Peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C. Kada se kora ispeče izvaditi da se ohladi. Pleh opet obložiti pek papirom, izliti ostatak smeše i ispeći je.
U dublji sud sipati 125 ml hladnog mleka pa u njega dodati šlag penu. Umutiti mikserom prema uputstvu. U šlag dodati šećer i kiselu pavlaku pa ponovo izmiksati da se sastojci sjedine.
Kada se druga kora ispekla ostaviti je u plehu da se ohladi. Na nju ravnomerno rasporediti krem pa preklopiti drugom korom.
Ostaviti u zamrzivaču preko noći da se stegne. Pet minuta pre serviranja izvaditi sladoled - kolač da malo omekša. Iseći na 9 kocki. Servirati hladno.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači