U sud sipajte maslac, šećer i vanilin šećer. Mikserom umutite pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano muteći. Brašnu dodajte prašak za pecivo i promešajte. U smesu dodajte polovinu brašna i mikserom umutite, a onda dodajte 50 ml mleka i ostatak brašna. Ponovo umutite i podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte puding iz kesice i umutite da se ujednači smesa, onda dodajte aromu vanile, 2 kašike mleka, suvo grožđe, iseckane kandirane trešnje i usitnjen lešnik. Špatulom promešajte.
U drugi deo dodajte iseckane urme, iseckane suve šljive i usitnjene orahe. Špatulom promešajte.
Smese sipajte u dve dresir-kese kojima ste isekli vrh na prečnik od 2-3 cm. Kalup dimenzija 11 x 30 cm podmažite margarinom i pospite brašnom. Višak brašna istresite. Naizmenično, uz pomoć dresir-kesa sipajte smese uzduž. Umesto dresir-kesa, možete sipati kašikama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta.
Pečeni kolač ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite na žici da se skroz ohladi. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva