Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Obruč za torte (Ø 26 cm) stavite na lim. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C
Belanca i so u posudi mikserom umitite na najvećoj brzini u čvrst sneg. Postupno na najvećoj brzini dodajte šećer, mešajući sve dok se ne otopi (4-5 min.). Umešajte lešnike i cimet. Polovinu smese raspodelite unutar obruča za torte na limu za pečenje. Obruč za torte oprezno uklonite. Ispecite prvu podlogu. Vreme pečenja: 18 - 20 Min.
Podlogu s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. Potom povucite papir za pečenje. Od preostale smese ispecite drugu podlogu.
Višnje dobro ocedite. Tečnost iz kompota sačuvajte i odvojite 150 ml. Kutlačom pomešajte gustin s približno 3 kašičice tečnosti, a ostalu tečnost zakuvajte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Dodajte pripremljenu smesu gustina i kratko zakuvajte, uz stalno mešanje. Zatim, umešajte oceđene višnje i ostavite da se malo ohladi.
Čokoladu za kuvanje grubo naseckajte i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Uzmite 3 kašičice otopljene čokolade i premažite jednu podlogu torte. Stavite obruč za tortu oko podloge. Nadev s višnjama raspodijelite po donjoj podlozi, ostavljajući 1-2 cm slobodno od ruba. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg. Najpre 3-4 kašičice umućene slatke pavlake pomešajte s otopljenom čokoladom, potom tu smesu oprezno umešajte u ostatak slatke pavlake. Polovinom smese premažite podlogu. Zatim, stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Preostali mousse stavite na podlogu i poravnajte. Tortu držite najmanje dva sata u frižideru.
Slični recepti
Torte
Torte