Zagrejte rernu. Dobro podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i obložite ga papirom za pečenje.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja sa vrelom vodom, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan rendanom korom limuna u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo nakon pečenja istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Odstranite papir sa kojom se kolač pekao i presecite biskvit 2 puta vodoravno.
Proberite borovnice, operite i dobro ocedite. Borovnice grubo ispasirajte (u smesi treba da ostanu komadići), dodajte liker, šećer i rendanu koru limuna. Stavite sve da se kuva u maloj šerpi. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u kipuću smesu i još jednom kratko prokuvajte. Položite donju koru na tacnu, premažite polovinom voćne smese, a ostatak voćne smese nanesite na srednju koru.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom. Nanesite oko 1/3 pavlake preko voćne smese na donjoj kori, prekrijte srednjom korom i premažite je takođe 1/3 pavlake. Stavite gornju koru, blago pritisnite i premažite ceo kolač preostalom pavlakom.Stavite tortu da odstoji na hladnom mestu oko 2-3 sata i pre serviranja ukrasite borovnicama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte