Namastite dno kalupa za torte. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 200°C. Rerna na vreo vazduh: oko 180°C.
Sipajte brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najpre na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini umesite testo. Polovinu testa razvucite na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki stavite u rernu.
Nivo: sredina rerne. Vreme pečenja: oko 18 min. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.
Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu razvucite i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem odvojite od dna kalupa za torte i odmah nasecite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite celu podlogu na tacnu za torte i oko nje postavite obruč za torte.
Bobice preberite, operite i ocedite ili ostavite da se odmrznu. Želatin umočite po uputstvu sa kesice u 12 kašika vode. Izmešajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i limunovom koricom. Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Najpre 3 kašike od mase od sira izmešajte sa želatinom, potom izmešajte s preostalom masom. Umutite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umešajte šlag. Izmešajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovinu belog krema poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite krem od bobica pa opet premažite preostalim belim kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u frižider.
Pre posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte